TAKMIČENJE “MLADI ZAVARIVAČ 2013.”

posted in: Takmičenja | 0

U subotu 11. maja, u prostorijama Centra za obuku zavarivača Termoelektra u Obrenovcu, u organizaciji Društva za unapređivanje zavarivanja u Srbiji – DUZS , održano je, prvi put u Srbiji, takmičenje mladih zavarivača “ Mladi zavarivač 2013 ”.

Učesnici takmičenja su bili učenici tehničkih škola i mladi zavarivači starosti od 16 do 23 godine iz Titela, Požege, Pančeva, Obrenovca, Železnika i Vranja.

 

Društvo za unapređivanje zavarivanja u Srbiji – DUZS je član Evropske federacije za zavarivanje i srodne tehnologije – EWF, te je organizovalo takmičenje po modelu evropskog takmičenja mladih zavarivača. Pobednici takmičenja “Mladi zavarivač 2013”, četvoro mladih ljudi, dobili su na taj način priliku da predstavljaju Srbiju na evropskom takmičenju mladih zavarivača – European Welders Competition – WELDCUP koje će se održati u okviru Sajma zavarivanja u Esenu u Nemačkoj, septembra 2013. godine.Pobednici takmičenja i naši predstavnici u Esenu su (ovde…):

  • Nemanja Stevanović, 111 (REL) – Tehnička škola “Buda Davidović” Obrenovac
  • Nikola Stanojlović, 311 (G) – Tehnička škola “Buda Davidović” Obrenovac
  • Mirko Poljašević, 135 (MAG) – Termoelektro d.o.o.
  • Nemanja Milenković, 141 (TIG) – Mont-r d.o.o.

Zahvaljujući brojnim firmama, koje se zavarivanjem bave na različite načine i koje su se uključile u podršku Društvu u ostvarenju ovog takmičenja, oni su, kao pobednici ovog takmičenja osvojili i vredne aparate i opremu za zavarivanje.

Iako ove godine neće putovati u Esen, aparate i opremu osvojili su i pobednici u kategoriji srednjoškolaca zavarivača:

  • Jovan Babić, 111 (REL)
  • Vlastimir Vasić, 135 (MAG)
  • Nikola Božović, 141 (TIG)
  • Ivan Pantelić , 311 (G)

Svi ostali učesnici izrazili su zadovoljstvo prilikom da steknu praktično iskustvo, da se na početku stručne karijere oprobaju i dokažu, da upoznaju i druge mlade ljude sličnih interesovanja i otvore sebi mogućnost za nove poslovne kontakte i buduće zaposlenje.

Takmičenje “ Mladi zavarivač 2013 ” podržali su: GRADSKA OPŠTINA OBRENOVAC; JKP «TOPLOVOD» Obrenovac; Rudarski basen «Kolubara» d.o.o. Lazarevac; A.P. SIDRO DOO; ICI Industrijski inženjering; ELIMP Beograd; NEMINIK D.O.O; HONEX d.o.o; Messer Tehnogas Beograd AD; PROFICUT DOO; IPC ENERGO STEEL DOO; TERMOELEKTRO D.O.O; TEHNIČKI CENTAR – INSPEKT d.o.o; KonMat d.o.o; STR FAVORIT Obrenovac; Picerija MARATONCI Obrenovac.

Spisak takmičara – ovde

{gallery}vesti/2013/11-05-2013{/gallery}